Novi Sad
05.11.2010.
07:10 > 07:20
Prema informacijama do kojih je došao Radio 021, na Ekonomskom fakultetu se prave "crne liste" studenata koji aktivno učestvuju u protestu protiv visokih cena školovanja i mutnih radnji na fakultetu.      
  • David

    07.11.2010 10:32
    U jarmu
    "O kako gi sakam parite" je hit ove skolske godine, kao i onih ranijih godina
  • ha ha ha

    07.11.2010 08:23
    Ponovo devedesete na fakultetima. Ko nije studirao 97,98 i 99 ne razume studente koji danas protestuju.

    Licno mislim da je dobro sto studentima nije dozvoljeno da vide zavrsni racun, time je sumnja u malverzacije samo potvrdjena, pa predlazem studentima koji bi ovo da isteraju do kraja da za pregled racuna angazuju policiju, verovatno za njih ima posla.
  • Inzenjer

    05.11.2010 23:38
    Ja sam zavrsio faks krajem proslog veka, tj. studirao sam u 90-tim godinama. Ne znam za danasnje vreme, ali tada su profesori bili jako sujetni! Sacuvaj boze da im kazes nesto sto im se ne svidja, oni su se ponasali kao Bog i batina. Drugo, vecina profesora su iskompleksirani,titula im je sve u zivotu, zatim su teoreticari, jer vecina njih nije radila u praksi, a i oni koji su dosli iz prakse su propali strucnjaci, pa su uhlebljenje trazili u ili politici ili u skoli. Ne sporim ja njihovo znanje, ali govorim o licnosti i ponasanju! E, te crne liste, ako postoje, su odraz njihove sujete i kompleksa. Ja sam diplomirao na FTN, skoro u roku, i nije me niko zezao na ispitima ako sam se dobro spremio, ali sam taj odnos je grozan. I jos nesto, jedan deo tih profesora radi po privatnim firmama kao direktori ili konsultanti. Teoretski je nemoguće raditi 16 sati dnevno i sta to onda znaci- znaci to da obaveze na faksu prilagodjavaju sebi, a studenti...ma vi ste deca, dajte pare, a nas pustite da ih trosimo!
  • Miloš

    05.11.2010 17:18
    Skupljaju nam imena kao da smo Jevreji u Vajmarskoj republici...

    Svaka vam čast, moji pedagozi. Na fakultetu sam naučio kako se laže, krade i grbavi. Nije ni čudo što su nam ekonomisti smeće kad ste vi zaduženi za naše obrazovanje i vaspitanje.
    Sram da vas bude sve od reda!
  • Jo

    05.11.2010 16:34
    Biće
    Pošto je moj sin aktivno učestovovao u tim protestima protiv korumpiranih i alavih profesora koji predavanja drže u 9-10 uveče jer predaju po bosni pa ne mogu da stignu u NS ja ću ovu izjavu ovog Nikačevića u malom zapamtiti.Pa ako bude nešto " ćeraćemo se mi još " što bi rekao Bećković.Smo se kao roditelj i dalje pitam gde prestaje alavština svih prosvetnih radnika dok su nam deca sve gluplja i gluplja.Obradović se po običaju ne meša u svoj posao kao ni mnogi pre njega.Ali poenta je da nijedan prosvetni radnik ne bi leba imao da nije nas ovaca koji im plaćamo svaki harač koji prosvetna bratija smisli.
  • Student ove firme

    05.11.2010 16:11
    !!!
    O ministre Obradoviću, o Državo!!!
    Ima li koga ovde?!?!
  • Student

    05.11.2010 14:30
    Bagra
    Dokle ce na fakultetu predavati i vladati BAGRA iz SPS-a?! Sve sam lopov do lopova! Vunjak se hvali kako je bio stecajni upravnik a nijedno preduzece nije izvukao iz stecaja

    a sto se tice ove izjave Grubora:

    "Hajde vi meni lepo pošaljite završni račun vašeg radija! Mi nemamo apsolutno nikakvu obavezu da pokazujemo ovaj dokument svakom ko to zatraži"


    hahahahahahaah, pa covece fakultet je u DRZAVNOM vlasnistvu i moze da pogleda svako ko zatrazi a radio 021 je u privatnom. Eto ko je nama prodekan!
  • Ta da

    05.11.2010 13:39
    Begaj, sto pre - to bolje
    Dozlogrdilo je svima nama, pa i nasim roditeljima. Uzeti lepo diplomu bachelora, pa otici u svet. Kakav Ekonomski fakultet Subotica. Tamo se ceni sve sem znanja. Naravno, u "vanrednim" okolnostima. Sto bi rekli stari "para vrti gde burgija nece".. Tako da, molim vas, bez laznog moralisanja "poloziti nece niko ko ne nauci"! U to smo se uverili gospodine dekane, prodekane, i ostala bando.
  • RT

    05.11.2010 10:22
    Bolonju u klonju, lopove u zatvor! Grubore, daće bog, gulićeš krompir i ti i tvoja bratija...
    Sram vas bre bilo!
  • naselje

    05.11.2010 10:02
    mora
    Fakultet mora da dostavi zavrsni racun svakome ko to zatrazi, zato sto je javna ustanova! Predlazem studentima da se obrate povereniku za informacije od javnog znacaja Rodoljubu Sabicu, on ce im sigurno pomoci
  • Insajder

    05.11.2010 08:50
    zasto se svi prave blesavi
    Bitno je da se na kraju svake godine potpuno pocisti budzet, pa mi dolaze u firmu "oni njihovi od'gore" da pokupuju i poklone i sve sto im u sustini ne treba, kako im ne bi smanjili budzete za sledecu godinu. To rade i fakulteti, izvrsno vece, MUP. Procesljajte im po fakturama da vidite koje su to muljacine.
  • Akademski gradjanin

    05.11.2010 08:26
    Sramota
    Kako vas nije sramota Gruboru! Drzavni fakultet se finansira iz budzeta,a u budzetu su pare poreskih obveznika ove drzave. Prema tome ja,koji placam porez zemlji Srbiji, imam pravo da znam gde odlazi svaki dinar iz budzeta. I imate i te kakvu obavezu da ga pokazete! A vi se bahatite i dalje,to je sve dobro. Pre ce i drugi uvideti ko je zaseo na mesto prodekana za nastavu. Stidite se!
  • paramecijum

    05.11.2010 08:04
    Profesori - neznalice
    Tja, sad baš da nema obavezu da pokazuje završni račun, nije tačno. Naime, vaš radio ne mora, ali, oni moraju, jer su ustanova koja se finansira iz budžeta, što će reći, parama poreskih obveznika, pa su, shodno tome, DUŽNI da drže svu finansijsku dokumentaciju dostupnu javnosti, tačnije, onima OD ČIJIH PARA SE IZDRŽAVAJU! Sad, gospoda ekonomisti - profdesori ili to ne znaju (piatm se šta će onda na fakultetu, kad su takve neznalice!), ili ih baš briga. Nikad moral ni zakon nije bio prepreka za sposobne i vešte profesore ekonomskog fakulteta i srodnih institucija! I u prošlosti su punili zatvore. Uvek se pitam zašto iko želi da studira na tom fakultetu... A, uzgred, završni rtačuni privatnih kompanija su na njihovim sajtovima, možete se uveriti bilo gde: NIS, Lafarž, svi oni drže svoje završne račune na sajtu.
  • 05.11.2010 08:03
    Ne samo sto se uzima neosnovano novac,i sto bi trebalo prekontrolisati protok novca, nego molicu lepo i sve privatne srednje skole i fakultete treba proveriti..narode kakve su tamo sve mutljavine, najvece su kada polaznik odredjene skolske ustanove se s vremena na vreme pojavi, i na kraju dobije diplomu /ne/strucnosti
  • jatzans

    05.11.2010 07:45
    A sad lepo, studentska organizacija u akciju pronalaženja tih lista, jer ne šuška se bez veze, pa objavljivanje liste, dokazi o mestu pronalaženja i svi drugari iz vrha fakulteta na čelu sa Ministrom jedna mala poziciona rotacija na dole. Mogu to studenti, ako se dobro organizuju. Nemojte da vam roditelji smišljaju načine i ideje.
  • bivsi student

    05.11.2010 07:30
    cash, kolica, fakultica
    Fakultet je javna institucija i zato informacije o poslovanju moraju biti dostupne. Naravno da muljaju, kada ne zele da pokazu tokove novca. Istrazite partijske linije dekana, prodekana i bice vam jasno. A kolege i mediji neka istraju i neka ne dozvole bandi da krade lovu, bas kao sto su onomad krali moju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna